bugün

entry'ler (44580)

rte öldükten sonra akp ne olcak

yakın tarihte örnekleri olan olaydır. misal 2002-2013 arası yani akp-cemaat kavgasına kadar olan sürece bir bakın. "muhterem hoca efendi"den terörist fetöye döndü. veya beşar esad mevzusuna bakın. kardeşim esaddan zalim esede döndü.

yani bugün akp li dediğimiz ve aralarında akrabalarımızında bulunduğu kitle yarın rte vefat ettikten sonra birbirlerine girecekler. bugün konuşulamayan, yargıya taşınamayan her şey konuşulmaya ve soruşturulmaya başlanacak. olaylar ortaya çıkınca olayların içerisinde yer alanlar kendi paçalarını kurtarmak için dün el ele bavul bavul para taşıdıkları kimseleri suçlayacaklar.

feto örneğini de şundan verdim ; o günden önce hep beraber çakma hocanın müridi olanlar o günden sonra "ben asla fetocu değildim ahmet fetocuydu" diyerek beraber yol yürüdüklerini satmışlardı. olaylar değişir ama huylu huyundan vazgeçmez..

barcelona nın en büyük hatası

messiyi fazla şımartmalarıdır. tamam adam aktif futbolcular içerisinde ronaldo ile beraber en iyisi itirazım yok ancak tek bir oyuncuya bu kadar imtiyaz verirsen bu kadar şımartırsan koca barcelonayı bu hallere düşürürsün. messi zamanında harcanan paralar messi istiyor diye yapılan transferler messi istemiyor diye gönderilen hocalar..

koskoca barcelona takımı tarihinde hep iyi futbolcular bulunan, birçok yıldızı altyapısından çıkartan camia tek bir adamın bu kadar kuklası olmayacaktı. şu anda aynı şeyi psg yaşıyor mbappe denilen sümüklüye ayda 6 milyon euro verdiler o istemiyor diye neymarı messiyi takımdan gönderdiler ve o mbappe sözleşme yenilemedi sezon sonu bonservissiz olarak reale gidecek. hiçbir futbolcu barcelonadan realden bayernden fenerbahçeden veya galatasaraydan büyük değil. tüm kulübün tapusunu bir adama verirsen böyle transfer yapamayacak hallere düşersin işte. messi de malum barcelona istediği parayı veremiyor diye bırakıp gitmişti arkasına bile bakmadan..

hazreti meryem olduğunu iddia eden kadın

hazreti kısmı fazla olan meryemdir. ben kızıl goncalardaki meryem dese daha bir şey olurmuş.

icardi1905

görsel

tarafıma az önce gelen moral bozucu mesaj

3000 liraya ben de hallederim. oranın postacısı bizim uzaktan akraba söylerim tebligatları eve getirmez.

akp ye oy vermeyen emekli şerefsizdir

normal bir söylemdir. imam osurursa cemaat ne yapar bilirsin.

reisi "kızılay geç geldi yardımlara zor ulaşıyoruz" diyen "depremzedelere" be namussuz be şerefsiz diye hitap ederse cemaati neler demez. açız diyen emekliyi yusuf yerkel tekmeleri ile dövseler bile kimse şaşırmaz.

murat kurum

dün bir kanalda "biz deprem bölgelerinde villa gibi evler yaparken ekrem bey kendisine villa yapıyormuş" diye bir söylemde bulunmuş kişidir.

ahmet hakan mıydı karşısındaki kimdi hatırlayamadım "tamamda sen devletin bakanısın o istanbul belediye başkanı elbette ki deprem bölgelerinde zaten senin sorumluluğunda olan işleri sen yapacaksın" demedi bir. hayır adamı zorla savundurtuyorlar sonra adın cehapeliye çıkıyor amk. ulan adam istanbul dışına her çıktığında buna deprem bölgeleri de dahil "onun ne iş var burada gitsin istanbul ile ilgilensin" dediler şimdi de biz deprem bölgesindeydik o ne yapıyormuş diye soruyorlar.. 2024 senesindeyiz olm osursan 1 sene sonra 2 sene sonra 5 sene sonra videoları hala internette kayıtlı kalıyor daha dün ne söylediğini insanlar hatırlamıyor mu zannediyorsun anlamıyorum.

taliban dış işleri bakanlığı ofisi fotoğrafı

(bkz: içerisi şampiyonlar ligi gibi)

kurum un ekrem imamoğlu nu aşağılamaya çalışması

kendisini aşağılamasıdır. tüm akp liler gibi kendisinin yaptığı hataları veya eksiklikleri göremez.

benim babamda köfteci idi misal. ben bunu 2 saat kadar önce gördüm hiç de gocunmadım. köftecilik aşağılama amacı olarak kullanılacak bir şey değil. çünkü o köftecilerin kazandığı paralar helal para. murat bey ve çevresi gibi nereden geldiği belli olmayan arsalar evler taşınmazlar falan değil bildiğin saf helal para. o yüzden imamoğlunun da gocunacağı bir şey yok murat kurum gene kendi kendisini batırmış farkında olmadan.

42000 suriye doğumlu seçmen

sadece bizim fatih ilçesinde bulunan sayıda seçmendir. diğer istanbul ilçelerine giderseniz bu sayı yüzbinleri bulabilir..

buraya 3-4 defa yazdım bunu inanan inanır inanmayan inanmaz kendi bilir. son seçimlerde sırf benim oy kullandığım okuldaki tek bir sınıfta 4-5 tane suriyeli seçmen kaydı vardı. bahsettiğim okulda yaklaşık 20 tane sınıf var ve her birisinde 2 şer tane sandık numarası var. misal 3046 ve 3047 nolu sandıklar tek bir sınıfta. yani 40 tane seçim sandığı o okuldaydı ve sadece bizim sınıfta 4-5 tane suriyeli saydım. oy kullandıktan sonra sırf meraktan sağdaki ve soldaki sınıfların önünde asılı seçmen kayıtlarına da baktım totalde 15-16 civarı suriyeli seçmen vardı. bunu tüm okula yayarsan zaten sadece bir ilçedeki bir okuldan 200 civarı suriyeli seçmen çıkıyor. bunu tüm fatihe yay. sonra tüm istanbula yay. sonra tüm türkiyeye yay o sayı 42 binin fersah fersah üstü yani.

bir de bu geçen genel seçimdi o seçimden bu seçime sayı çok daha fazla artmıştır. ilçe nüfus müdürlüklerine gidin bakın ekran disko topu gibi dönüyor "tc kimliği almaya gelen" suriyeli afgan isimleri ile..

fenerbahçeye verilen hissiyatımsı penaltı

köşeye sıkışan arsız gs li turnasolüdür. rezillikleri ortaya saçıldı ya şimdi canhıraş şekilde tüm sosyal medyada fenerbahçe üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar. geçende de utanmadan "yansıtma" temalı twitter paylaşımı yapmışlardı bu rezillikler ortaya saçılmadan önce malum. yansıtmayı kim yapıyor görüyoruz..

aykut kocaman zamanında demişti gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır diye. hakemlerin kimi kolladığı federasyon başkanının hangi takımın amigosu olduğu net şekilde çıktı ortaya. şimdi akp taktiği yapıyorlar görüntüler ortaya çıktı ya "kim çıkardı bunları bu bir suç" diyerek suçlu avına çıktılar. 17-25 aralıktan sonra aynı taktiği zaten çoğunluğunu gs lilerin oluşturduğu akp yapmıştı montak sondaj diyerek..

26 mart 2024 avusturya türkiye maçı

adaş olduğum için utandığım uğur-can sayesinde tarihi fark ile kaybettiğimiz maçtır. traveler kusura bakma kardeşim ama milli takıma trabzondan oyuncu değil tribünlere trabzon formalı taraftarın bile alınmaması lazım.. bir tek eren elmalıyı hariç tutarım çocuk hem karakterli hem düzgün oyuncu alınacaksa bir tek o alınabilir.

kalede mutlaka ya mert ya bizim irfancan eğribayat olmalı. defansın göbeğinde mutlaka çağlar oynamalı yanına kimi koyacaklarsa artık ozan kabak mı olur abdülkerim bardakçı mı olur bilmem. ben olsam abdülkerimle oynarım misal. sol kanatta ferdi alternatifsiz oynatılmalı ki sakatlığı olmasa zaten o oynuyor. bence sağ beke barış alper denenmeli. solda ferdi sağda barış alper olursa hem defans çok rahatlar hem rakibin bekleri ileri çıkamaz çünkü hem ferdi hem barış alper güçlerinin son damlasına kadar mücadele eden harika iki futbolcu.

orta sahada tüm takım hakan çalhanoğluna göre kurulmalı. 6 numara + oyun kurucu olarak tüm insiyatif hakanda olacak. sağında irfan can solunda çok koşan bir orta saha oynatılmalı. semih kılıçsoy-arda güler gibi iki tane büyük yeteneğimiz var. aynı anda oynatılır mı bilmem ama orta saha çok sağlam olursa bence aynı anda ikisi de oynatılabilir. milli takım menejer oyuncağı bir yapılanma değil herkes özellikle o gs amigosu federasyon başkanı artık aklını başına devşirsin. biz bu takımdan avrupa şampiyonasında en az çeyrek final hatta yarı final bekliyoruz bu şekilde kurulan kadrolar ile gruptan çıkmamız imkansız.

emekliler ek iş yapsınlar diyen mhp li vekil

aklı kıt insan söylemidir. sayın vekil kusura bakmasın artık.. diyelim ki emekliler işe başladı tekrar.

birincisi ; sen bir işveren olsan misal x işini 30 yaşındaki birisi de yapabiliyor y kişisi bir emeklide yapabiliyor diyelim. sen en az asgari ücret verip üstüne sigorta primi ödeyip 30 yaşındaki kişiyi mi alırsın yoksa en basitinden sgk primi ödenmeyecek emekliyi mi alırsın ? sgk ödemediğin için asgari ücretin altına da çalıştırabilirsin çünkü yasal olarak başın derde girmez kaydı yok adamın. ee adamda keyfinden tekrar işe girmiyor ihtiyacı var o yüzden bu ağır şartları kabul edecek seve seve..

ikincisi ; işverenler emeklilere yönelince gençler iş bulmakta daha da zorlanacak malum. işsizlik oranı artacak dolayısı ile işsizlik yüzünden suç oranı da artmaya başlayacak. insanlar karınlarını doyurmak için paraya ihtiyaç duyuyor. uzun süre işsiz kalan bir insan bir de ailesi falan varsa nasıl bir ruh haline girecek ?

üçüncüsü ; ulan bu emekli adam hali hazırda en az 25-30 sene aktif olarak çalışmış primleri ödenmiş ve emekliliğe hak kazanmış. sen bu adama "ölmek veya sürünmek istemiyorsan emekli maaşın haricinde gir bir işe çalış" derken hiç vicdanın sızlamıyor mu.. sen iktidar veya iktidar ortağı olarak bu insanların şartlarını düzeltmeye çalışacağına adamlara bize ilişmeyin gidin köle olun diyorsun resmen.

bu bildiğin sömürü düzenidir. bugün suriyelilere afganlara ses çıkartmayanların yüzde 60 ı ümmetçilikten beyni yanmış cahil kesim ise kalan yüzde 40 ı da işverenler. işverenler suriyeliler gitsin istemez çünkü ucuz iş gücü olarak kullanıyorlar bunları. ne sgk dertleri var ne 30-40 bin lira maaş ödeme dertleri. karın tokluğuna 10 ar 15 er suriyeli alıyorlar 5 tane türk işçi çalıştırmaktan daha fazla kar ediyorlar. vicdanınız kurusun lan sizin..

belediye başkan adayıyla tokalaşmak

denk gelinemeyen şeydir. geçenlerde imamoğlu bizim k.m.paşa meydana gelmiş onuda kaçırdım. imamoğlu veya murat kuruma denk gelsem yanlarına gidip yanaklarını sıkılayıp "çen iştanbul belediye başkanı mı oldun/olucakşınn çennnn" diye böyle pat patlamak var da işte denk gelmiyorlar bir türlü..

bayram temizliği için annesine yardım eden erkek

hala kolları ağrıyan erkektir. bir arkadaşımdan biliyorum pazar günü her bayram öncesi olduğu gibi boyu uzun diye duvarları sildirmişler buna omuzlarını kaldıramıyor garibim.

(bkz: bir arkadaşım)

31 mart 2024 yerel seçimleri

(#46570656) akp nin adayı daha belli değilken yaptığım tahmin. 1.olasılık dediğim şeyi yaptılar istanbul ile alakası olmayan ve kazanması çok zor olan birisini aday gösterdiler. mitingleri de gene cumhurbaşkanı yapıyor ama bu onlara eksi yazıyor farkında değiller..

ankarayı ve izmiri zaten akp alamayacaktı ama istanbulda da şu anda durum kafa kafaya. akp düzgün bir aday çıkarsa istanbulu kesin alırdı artık şartlar eşit.

trabzonspor

https://www.youtube.com/watch?v=iCLQYkrxdNg

video izlerken önüme düştü 6.01 den itibaren özellikle ağır çekimi izleyin. hani son maçtan sonra tahrik ettiler bilmem ne diyorlar ya misal burada ne gibi bir tahrik vardı ? 0-4 maç en ufak bir tahrik yok tartışma yok. trabzonsporlular skoru kabullenmiş maçta hakem hatası yok. tribünler naniyi alkışlamış 2.golünden sonra hatta. ama bir anda atlayıp yardımcı yan hakemi öldüresiye dövüyorlar.. bu olaydan sonrada adam gibi bir ceza almamışlardı. bunun gibi 10 tane maç var hep mi tahrik vardı yani bunlarda.

26 mart 2024 cübbeli ahmet in kalp krizi geçirmesi

(bkz: kalp diyolar)
(bkz: cem yılmaz)

https://www.youtube.com/watch?v=pOzzIUFTDZI

miting yapıp dişe dokunur bir şey diyememek

22 senedir tüm ülkeyi, yaklaşık 30 sene istanbulu ve 30 sene ankarayı yönetip üçünde de her şeyi berbat edip genel seçimlerde "son bir şans verin uçacaz" deyip yerel seçimler içinde "istanbulda trafiği bitirecez şehri depreme hazır hale getirecez" şeklinde abidik gubidik şeyler gevelenmesidir.

bak bu söylemler türkiye haricinde hiçbir yerde kabul görmez hatta afrika ülkelerinde bile büyük skandal olarak yorumlanır. bir tek bizde kabul görüyor çünkü bizim seçmen malum takım tutar gibi parti tutuyor ve ne olursa olsun oy verdiğinden başkasını alternatif olarak düşünmüyor.

bu vaatlere sorulacak tek bir soru var ; madem yapabiliyordunuz neden 20 küsür senedir yapmadınız ??? misal istanbulda trafiği bitireceğiz diyorlar. neden 30 senedir bitirmediniz ? şehri depreme hazırlayacağız diyorlar. neden 2002 den beri hazırlamadınız ?? tüm yetki sizde 20 senedir. ülkenin tüm kaynakları 20 senedir sizde. "2023 de son bir şans verin beni seçin miladı yaşayacağız" dedi yüzde 52 oy aldı. o yüzde 52 den "52" kişi bile çıkıp şu soruyu sormadı ; neden 1 seçim önce veya 2 seçim önce kazandığında miladı gerçekleştirmedin..

murat kurum

ataşehirden vurup avrupa yakasına geçince beykoza ulaşıldığını sanan "istanbul" büyükşehir belediye başkan adayıdır. bu emmiye kınalıada nerede diye sorsan çanakkale boğazını gösterir muhtemelen. ama istanbula büyükşehir belediye başkanı olacak..